Skip to main content

Chili con carne met munt-yoghurtsaus en tortillachipjes

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 3 el koriander
  • 2 el munt
  • 0.25 krop Romaine sla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • snufje chilipoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 150 gram yoghurt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 150 gram tortillachips
  • naar smaak chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie.
  2. Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook, chilipoeder, nootmuskaat, paprikapoeder en komijnpoeder en het gehakt toe. Bak rul.
  3. Snij de paprika in stukjes. Voeg toe. Snij de tomaten in blokjes, voeg ook toe en laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken.
  4. Verwarm de oven voor op grillstand.
  5. Hak de koriander en muntblaadjes fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
  6. Voeg de uitgelekte kidneybonen, maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips. Zet 5 minuten onder de grill.
  7. Was de sla en snij in reepjes.
  8. Serveer de chili con carne met de yoghurtsaus op een bedje van sla.