Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chili con carne met rijst, romaine sla en spicy yoghurt

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Chili con carne met rijst romaine sla en spicy yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 400 gram rundergehakt Tex Mex gekruid
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 0.5 stuks rode peper
  • 15 gram koriander
  • 150 ml yoghurt
  • 2 kropje baby romainesla
  • 2 blikje kidneybonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • mespuntje chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snipper de sjalot, fruit zachtjes in een wok of hapjespan in wat olie. Snij de bleekselderij in stukjes, voeg toe. Schil de peen en snij in kleine blokjes, voeg toe.
  3. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Voeg ook het gehakt toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
  4. Haal het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt, voeg bij de groenten.
  5. Snij de paprika in stukjes. Voeg samen met de tomatenstukjes toe. Laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) mee pruttelen.
  6. Hak de rode peper zo fijn mogelijk. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, rode peper en 1/3 van de gehakte koriander.
  7. Verwijder het kontje van de sla en snij in reepjes. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
  8. Voeg de uitgelekte kidneybonen bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout en evt. chilipoeder.
  9. Meng naar smaak sla door de chili con carne en serveer met de rijst en yoghurt. Bestrooi met de rest van de koriander.