Chili con carne met rijst, romaine sla en yoghurt

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Chili con carne met rijst romaine sla en yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram peen
  • 400 gram rundergehakt Tex Mex gekruid
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 15 gram koriander
  • 150 ml yoghurt
  • 2 kropje baby romainesla
  • 2 blikje kidneybonen
  • 1 pot mais

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • mespuntje chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snipper de sjalot, fruit zachtjes in een wok of hapjespan in wat olie. Schil de peen en snij in kleine blokjes, voeg toe, hak de knoflook fijn, bak mee.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
  4. Snij de paprika in stukjes. Voeg samen met de tomatenstukjes bij het gehakt. Laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) mee pruttelen.
  5. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
  6. Verwijder het kontje van de sla en snij in reepjes. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
  7. Laat de kidneybonen en mais uitlekken. Warm even mee met het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en evt. chilipoeder.
  8. Meng naar smaak sla door de chili con carne en serveer met de rijst en yoghurt. Bestrooi met de rest van de koriander.