Chili con carne met tortillachips en yoghurt

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Chili con carne met tortillachips en yoghurt  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 0.5 krop romaine sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1.5 el Tex Mex kruiden
  • 15 gram koriander
  • mespuntje chilipoeder
  • 2 blikje kidneybonen
  • 150 gram tortillachips
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie. Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook, het gehakt en de Tex Mex kruiden toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
  2. Snij de paprika en courgette in stukjes van 1 cm, bak mee. Halveer de tomaatjes. Voeg toe en laat zachtjes pruttelen.
  3. Verwarm de oven voor op grillstand. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
  4. Voeg de uitgelekte kidneybonen en de rest van de koriander bij de groenten. Breng op smaak met peper en evt. chilipoeder en zout als nodig. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met wat chipjes. Zet 5 minuten onder de grill.
  5. Snij de sla in reepjes. Maak indien gewenst aan met wat olie, azijn, peper en zout.
  6. Serveer de chili con carne met een dot yoghurt op een bedje van sla en de rest van de chips erbij.
  7. Grote eters? Kook er nog wat rijst bij.