Chili con carne met tortillachips en zure room

Rund

  • Totale tijd 30 minuten
Chili con carne met tortillachips | Maaltijdboxen recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 400 gram Tex Mex gehakt
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks rode paprika
  • 4 stuks tomaten
  • 3 el koriander
  • 1 bakje zure room
  • 2 pot kidneybonen
  • 150 gram tortillachips
  • naar smaak little gem

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • naar smaak chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Schil of schrap de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie.
  2. Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook en het gehakt toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
  3. Haal het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt.
  4. Snij de paprika in stukjes. Voeg samen met de mais toe. Snij de tomaten in blokjes, voeg toe en laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken.
  5. Verwarm de oven voor op grillstand.
  6. Hak de koriander fijn. Doe de zure room in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
  7. Voeg de uitgelekte kidneybonen en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips. Zet 5 minuten onder de grill.
  8. Optioneel: Was de sla en snij in reepjes.
  9. Serveer de chili con carne met de zure room evt. op een bedje van sla.