Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
Vegetarisch, Vegan
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Beemster Valery aardappels
 - 1.5 stuks courgette
 - 2 pakje chili nuggets
 - 1 ca. stuks kropsla
 - 300 gram cherrytomaatjes
 
In Huis
- olie om te bakken
 - 2 el witte wijnazijn
 - 2 tl mosterd
 - 6 el olijfolie extra vierge
 - 1 tl honing of ahornsiroop
 - 1 teentje knoflook
 - naar smaak mayonaise
 
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
 - Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).
 - Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing of ahornsiroop, knoflook, peper en zout.
 - Verwarm olie in de courgette pan. Bak de chili nuggets in wat olie knapperig en warm.
 - Snij of scheur de sla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
 - Halveer de cherrytomaatjes.
 - Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade, nuggets en wat mayo.