Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappels
  • 1.5 stuks courgette
  • 2 pakje chili nuggets
  • 1 ca. stuks kropsla
  • 300 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).
  4. Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing of ahornsiroop, knoflook, peper en zout.
  5. Verwarm olie in de courgette pan. Bak de chili nuggets in wat olie knapperig en warm.
  6. Snij of scheur de sla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
  7. Halveer de cherrytomaatjes.
  8. Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade, nuggets en wat mayo.