Skip to main content

Chili sin carne met munt-yoghurtsaus en tortillachipjes

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 150 gram bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 120 gram overjarige kaas
  • 0.25 krop Romaine sla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • naar smaak chilipoeder (optioneel)
  • 3 el koriander
  • 2 el munt
  • 150 gram yoghurt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 150 gram tortillachips
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie.
  2. Hak de knoflook. Voeg, als de ui glazig is, de knoflook, komijn- en paprikapoeder toe (en eventueel wat chilipoeder naar smaak).
  3. Snij de paprika in stukjes, voeg toe. Snij de tomaten in blokjes, voeg toe en laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken.
  4. Verwarm de oven voor op grillstand.
  5. Hak de koriander en muntblaadjes fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
  6. Voeg de uitgelekte kidneybonen, maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. meer chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Rasp de kaas. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
  7. Was de sla en snij in reepjes.
  8. Serveer de chili sin carne met de yoghurtsaus op een bedje van sla.