Skip to main content

Chili sin carne met munt-yoghurtsaus en tortillachips

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 3 el koriander
  • 2 el munt
  • 200 ml yoghurt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 blikjes kidneybonen
  • 130 gram mais
  • 150 gram tortillachips
  • 2 kropjes romaine sla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui, bleekselderij en peen in een wok of hapjespan. Voeg als de ui glazig is de gehakte knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Eventueel ook wat chilipoeder naar smaak.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe. Laat ca. 10 minuutjes pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken. Verwarm de oven voor op grillstand.
  4. Hak intussen de koriander en de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
  5. Voeg de uitgelekte kidneybonen, maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. meer chilipoeder en eventueel een beetje suiker. Doe in een ovenschaal. Rasp de kaas. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
  6. Was de sla en snij in reepjes.
  7. Serveer de chili sin carne met de yoghurtsaus op een bedje van sla.