Skip to main content

Chili sin carne met munt-yoghurtsaus, tortillachips en een fris slaatje

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Bleekselderij
  • 200 g Peen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 3 el Koriander
  • 2 el Munt
  • 200 ml Yoghurt
  • 100 g Geraspte kaas
  • 2 blikje(s) Kidneybonen
  • 130 g Mais
  • 150 g Tortillachips
  • 100 g Andijvie

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • mespunt Chilipoeder
  • optioneel Suiker
  • naar smaak Vinaigrette
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui, bleekselderij en peen in een wok of hapjespan. Voeg als de ui glazig is de gehakte knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Eventueel ook wat chilipoeder naar smaak.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe. Laat ca. 10 minuutjes pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken. Verwarm de oven voor op grillstand.
  4. Hak intussen de koriander en de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
  5. Voeg de kidneybonen, de maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. meer chilipoeder en eventueel een beetje suiker. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
  6. Maak intussen een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn en 1/2 deel mosterd. Snij de andijvie heel fijn en meng met de dressing.
  7. Serveer de chili sin carne met de yoghurtsaus en de frisse sla.