Chili sin carne met zure room en tortillachips

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Chili sin carne met zure room en tortillachips | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 150 gram bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks paprika
  • 4 stuks tomaten
  • 3 el koriander
  • 1 bakje zure room
  • 2 blikje kidneybonen
  • 100 gram overjarige kaas
  • 150 gram tortillachips
  • naar smaak romaine sla (optioneel)

In Huis

  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • naar smaak chilipoeder (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Schil of schrap de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie.
  2. Hak de knoflook. Voeg, als de ui glazig is, de knoflook, komijn- en paprikapoeder toe (en eventueel wat chilipoeder naar smaak).
  3. Haal het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt.
  4. Snij de paprika in stukjes en voeg samen met de mais toe. Snij de tomaten in blokjes, voeg toe en laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken.
  5. Verwarm de oven voor op grillstand.
  6. Hak de koriander fijn. Meng de zure room in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
  7. Voeg de uitgelekte kidneybonen en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. meer chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Rasp de kaas. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
  8. Optioneel: Was de sla en snij in reepjes.
  9. Serveer de chili sin carne met de zure room evt. op een bedje van sla.