Skip to main content

Chimchisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Chimchi
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 pakje(s) Tofu
  • naar smaak Gochujang
  • 4 el Miso pasta
  • 2 liter Water
  • 4 stuk(s) Bosui
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Let op! De soep wordt gemaakt met de chimchi uit het voorgaande recept.
  2. Gochujang = hete peper paste (vergrijbaar bij Oosterse winkels). Je kunt even goed sambal gebruiken.
  3. Snij de chimchi in stukjes van ca. 1 cm breed. Bewaar het vocht.
  4. Snipper de ui en snij de bosui in schuine ringetjes. Roer de miso los in een beetje water.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan. Doe er de chimchi, het chimchisap, de miso en gochujang bij. Schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat nog rustig 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Snij de tofu in kleine blokjes van max 1 cm groot. Doe voorzichtig in de soep en laat nog 10 minuten op zacht vuur staan.
  7. Proef of het op smaak is, voeg zo nodig wat suiker en/of sojasaus toe. Strooi de bosui erover en serveer.
  8. <br>Tip: Niet-vegetariers kunnen gebakken reepjes varkensvlees aan de soep toevoegen i.p.v. de tofu.