Skip to main content

Chinese aubergine met noedels

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 takje(s) Peterselie
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 cm Gember
  • 1 el Hete chilisaus
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 100 ml Groentebouillon
  • 100 ml Lichte sojasaus
  • 350 g Rijst
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de aubergine goudbruin. Sprenkel af en toe wat water over de aubergine zodat hij verder gaar stoomt. Roerbak hem vervolgens nog 5 min totdat hij gaar is. Schep de aubergine uit de wok en zet opzij.
  3. Zet de wok weer op het vuur en doe hier 1 el olie in. Voeg de knoflook, hete chilisaus, gember en verse rode peper toe en roerbak enkele seconden. Doe de aubergine erbij, vervolgens de groentebouillon, lichte sojasaus en balsamico. En breng alles aan de kook. Laat de saus iets inkoken en roer peterselie en lente-ui erdoor.
  4. Neem de wok van het vuur, bestrooi met wat basilicum en serveer met de rijst.