Skip to main content

Chinese aubergineschotel met paprika en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Paprika

In Huis

  • 2 el Zout
  • 4 cm Gember
  • 4 teen Knoflook
  • 2 stuk(s) Tomaten
  • 300 g Rijst
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 3 el Bloem
  • 2 el Lichte sojasaus
  • 1 tl Donkere sojasaus
  • 2 tl Bruine suiker
  • 1 tl Rijstwijn
  • 1 Sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de aubergines in stukken van 3 cm. Bestrooi met het zout en zet 30 minuten weg in een vergiet.
  2. 2. Schil de gember en knoflook en hak beiden fijn. Snij de paprika en tomaten in stukken van 2 cm. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing en hou warm.
  3. 3. Spoel de aubergine na 30 minuten af met koud water en dep droog met een schone theedoek. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bestrooi de aubergines met de bloem en roerbak ca. 7 minuten of totdat ze zacht zijn.
  4. 4. Voeg dan de tomaat, paprika en rest van de ingrediënten toe en roerbak kort totdat de paprika een beetje zachter is geworden. Serveer met de rijst.
  5. <br>Tip: Dit gerecht combineert goed met de Chinese gehaktballetjes met paksoi.