Skip to main content

Chinese gehaktballetjes met paksoi en bamboescheuten

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 7 stuk(s) Shiitake
  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 400 g Gehakt

In Huis

  • 1 blikje(s) Bamboescheuten
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 cm Gember
  • 1 stuk(s) Ei (geklutst)
  • 4 el Rijstwijn
  • 4 el Lichte sojasaus
  • 1 tl Sesamolie
  • 1 tl Witte peper
  • 1 tl Maizena
  • 300 g Witte rijst
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 2 el Oestersaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de shiitake in stukken. Snij de paksoi in stukken en de bamboescheuten in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de gember.
  2. 2. Doe het gehakt in een schaal en meng met het ei, de gember, knoflook, het groene gedeelte van de lente-ui, 2 eetlepels van de rijstwijn, 2 eetlepels van de sojasaus, de sesamolie, de witte peper en de maïzena toe. Kneed alles goed door en draai er balletjes ter grootte van een golfbal van.
  3. 3. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal uit de pan. Schenk het bakvet door een zeefje en doe terug in de pan. Verhit weer en bak hierin de shiitakes en het wit van de lente-ui aan.
  5. 5. Schenk de bouillon, de rest van de sojasaus en de rijstwijn en de oestersaus erbij en roer door. Doe de gehaktballetjes terug in de pan samen met de paksoi en de bamboescheuten. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven zodat de gehaktballetjes verder kunnen garen.
  6. 6. Leg alles netjes op een schaal en schenk de saus er overheen. Serveer met de witte rijst.