Chinese gemarineerde varkensreepjes met paksoi, radijs en rode ui
Varken
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode ui
 - 1 bosje(s) Radijs
 - naar smaak Sla
 - 400 g Paksoi
 - 400 g Varkensreepjes
 
In Huis
- 2 el Gember + Rode peper
 - 2 el Rijstwijn (of droge sherry)
 - 2 tl Gemalen peperkorrels
 - 4 tl Sojasaus
 - 2 tl Oestersaus
 - 300 g Rijst (of noedels)
 - 1 bakje(s) Plantaardige olie
 - 50 g Maizena
 - 2 teentje(s) Knoflook
 - naar smaak Sesamzaad
 - naar smaak Peper en zout
 
Recept stappen
- Snij de rode ui in flinterdunne ringen, de radijs in dunne plakjes, de sla in stukken en de paksoi grof. Schil de gember en rasp.
 - Maak een marinade door de gember, rijstwijn (of droge sherry), gemalen peperkorrels, sojasaus en oestersaus te mengen. Schep het vlees door de marinade en laat liefst 1 nacht marineren, maar 1 uur mag ook.
 - Bereid de rijst (of noedels) volgens gebruiksaanwijzing.
 - Beleg een schaal met wat sla.
 - Verhit het bakje plantaardige olie in een wok. Bestuif het vlees met de maïzena en frituur het vlees in ca. 2 minuten gaar en goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
 - Giet de olie weg op twee eetlepels na. Bak de teentjes geperste knoflook enkele seconden in de olie en voeg dan de paksoi toe. Roerbak tot deze begint te slinken.
 - Verdeel het vlees over de sla. Verdeel er de radijs over en bestrooi met wat sesamzaad en de rode ui. Serveer met een beetje rijst (of noedels) en de paksoi.