Chinese kool in kokossaus en gebakken tofu

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Gevulde paprika's met gehakt en mozzarella | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) chinese kool
  • 300 g tofu
  • 1 stuk(s) uien
  • 1 pot(je) hottie sambal

In Huis

  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el olie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 stuk(s) rode Spaanse peper
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 ml kokosmelk
  • 4 el geraspte kokos
  • 200 g witte rijst
  • 1 bakje(s) olie
  • naar smaak korianderblad
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de Chinese kool in smalle repen. Snijd de tofu in driehoekjes van 1 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tofu hier circa 15 minuten in marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
  2. Schenk wat olie in een koekenpan en frituur de tofu hierin tot hij een korstje krijgt. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  3. Snipper de ui. Schil de gember en rasp fijn. Halveer de peper, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd ze fijn. Halveer de limoen. Rasp de schil van een halve limoen en pers deze vervolgens uit. Bewaar de andere helft voor de garnering.
  4. Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe en bak de gepelde ui in 2-3 minuten lichtbruin. Voeg de korianderpoeder, gemberwortel en kool toe. Roerbak 2-3 minuten.
  5. Voeg de pepers, limoenrasp, limoensap, zout en peper toe. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Laat 2-3 minuten doorkoken.
  6. Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan en strooi deze vlak voor het serveren over het koolgerecht. Garneer met korianderblad en limoenschijfjes.
  7. Serveer de kool met de tofu samen met wat hottie sambal en witte rijst.