Skip to main content

Chinese omelet met amsoi, rijst en ketjapsaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Ui
  • 600 g Amsoi
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 4 el Ketjap manis
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Water
  • Boter (klontje)
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook 50 gram rijst per persoon in 100 ml water per persoon zachtjes gaar in 25-30 minuten.
  2. 2. Maak de ketjapsaus. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snij fijn. Snij de ui en de knoflook heel fijn.
  3. 3. Fruit de ui en de helft(!) van de knoflook in de olie glazig. Bak de rode peper even mee. Voeg de ketjap toe met citroensap en het water en laat dit 5 minuten zachtjes wat inkoken.
  4. 4. Snij de amsoi in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  5. 5. Snij de paprika in blokjes. Bak in een beetje olie tot beetgaar. Voeg de andere helft van de knoflook toe, schud een paar keer om en voeg de amsoi toe. Bak enkele minuten totdat de amsoi slinkt en beetgaar is. Hou warm.
  6. <br>NB. Het vijfkruidenpoeder zit in het bakje zonder stip.<br>6. Klop de eieren los met het vijfkruidenpoeder (bakje zonder stip) en wat zout. Verhit de boter in een grote koekenpan (niet bruin laten worden) en giet het eiermengsel in de pan. Bak een mooie omelet, of twee als je voor vier kookt en dat beter in je pan past. Vouw de omelet(ten) dubbel en snij in tweeën of vieren. Serveer met de rijst, de amsoi en de ketjapsaus.