Chinese omelet met geroerbakte spitskool en Shanghai paksoi

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Chinese omelet met geroerbakte spitskool en Shanghai paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram volkoren basmatirijst (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks portobello
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 800 gram spitskool
  • 8 stuks eieren
  • 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 stronken Shanghai paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 blokje bouillon
  • 2 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst p.p. in 200 ml gezouten water pp. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt gaar koken in 25-30 minuten vanaf dat het kookt.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de ui. Snij de portobello in plakjes. . Als het hele grote zijn, halveer ze dan eerst. Bak op hoog vuur mee met de ui als deze glazig is.
  3. Schil de peen en snij in halve maantjes. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve ringetjes. Voeg toe en bestrooi het geheel met zout.
  4. Verwijder het hart van de spitskool en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook bij de ui, schep een paar keer om en voeg dan de spitskool toe. Roerbak stevig 2 minuten, verkruimel het bouillonblokje erboven, dek af en laat in ca. 6 minuten gaar smoren.
  5. Kluts de eieren met het vijfkruidenpoeder en ketjap, liefst manis. Verwarm olie in een koekenpan en laat op zacht vuur afgedekt stollen. Haal op het laatst de deksel eraf zodat het vocht verdampt. Keer de omelet zo nodig om op het laatst. Als je voor 4p kookt moet je misschien 2 omeletten bakken.
  6. Snij de paksoi stengels in dunne plakjes en het blad in repen. Voeg bij de groenten en roerbak tot de stelen beetgaar zijn. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Snij de omelet in repen en serveer met de rijst en groenten.
  8. Wil je nog sneller aan tafel? Neem witte rijst uit je voorraadkast en bewaar de volkorenrijst voor een andere keer. Er zitten tenslotte ook al lekker veel groenten in dit gerecht :)!