Chinese omelet met geroerbakte spitskool, paksoi en tomaat masala sambal van Hottie Sambal

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 52 Chinese omelet spitskool paksoi hottie sambal

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram volkoren basmatirijst (zie tip)
  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram peen
  • 800 gram spitskool
  • 2 stuks portobello
  • 8 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 stronken paksoi
  • 1 potje Hottie sambal

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst pp op in 200 ml water pp. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt gaar koken in 25-30 minuten vanaf dat het kookt.
  2. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Schil intussen de peen, halveer en snij in halve maantjes. Voeg bij de ui als deze zacht is. Bestrooi met zout.
  3. Halveer de spitskool, verwijder het hart en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg de spitskool en knoflook bij de rest na ongeveer 5 minuten en roerbak stevig om. Dek af en laat in ca. 6 minuten gaar smoren.
  4. Snij de portobello in plakjes en bak een paar minuten op stevig vuur in wat olie in een grote koekenpan. Breek intussen de eieren in een kom en kluts door elkaar met de vijfkruidenpoeder en de ketjap, liefst manis. Schenk over de portobello’s heen en laat op zacht vuur afgedekt stollen. Haal op het laatst de deksel eraf zodat het vocht verdampt. Keer de omelet zo nodig om op het laatst.
  5. Snij het witte deel van de paksoi in dunne plakjes en het blad in repen. Voeg het wit vast bij de groenten en het blad een paar minuten later. Roerbak tot geslonken roer de hottie sambal erdoor.
  6. Serveer de rijst met de groenten en de Chinese omelet.
  7. Wil je nog sneller aan tafel? Neem witte rijst uit je voorraadkast en bewaar de volkorenrijst voor een andere keer. Er zitten tenslotte ook al lekker veel groenten in dit gerecht :)!