Skip to main content

Chinese portobello-omelet met geroerbakte komkommer, paksoi en sesamzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 62.50 gram noedels (1 vierkantje)
  • 2 stuk(s) portobello
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 2 stronk paksoi
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1 el geraspte gember
  • 8 stuk(s) eieren
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el limoensap
  • 2 el sesamzaad

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el sojasaus
  • optioneel oester- of sojasaus
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de noedels gaar.
  2. Snij de portobello doormidden en dan in plakjes van een halve cm.
  3. Verwarm olie in een grote wok en bak daarin de portobello stevig aan tot die zacht is. Haal uit de pan, bestrooi met peper en zout en zet weg om af te koelen. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
  4. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en snij in dikke stukken van 1,5 cm. Spoel de paksoi af, snij de stengels in stukjes en het blad in repen. Snij de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Schil de gember en rasp.
  5. Klop de eieren los met zout, peper, sojasaus en het vijfkruidenpoeder en meng de portobello en noedels erbij (knip eventueel een paar keer in de noedels zodat ze beter mengen). Bak per 2 personen in een grote koekenpan in een beetje olie, een stevige omelet op zacht vuur. Dek eventueel af zodat het sneller gaart. Keer indien nodig, met behulp van een groot bord, de omelet op het laatst nog even om.
  6. Verwarm wat olie in de wok en bak de komkommer en de paprika stevig 2-3 minuten aan. Voeg de knoflook en gember bij de komkommer, schud om en voeg de paksoi toe. Bak nog enkele minuten tot geslonken. Maak op smaak met peper, zout, limoensap en eventueel een klein beetje oester- of sojasaus en garneer met de sesamzaadjes. Serveer met de omelet.