Skip to main content

Chinese varkensreepjes met sperziebonen, paprika en eiernoedels

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Sperziebonen
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 400 g Varkensreepjes
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 10 g Koriander (fijngehakt)
  • om te garneren Korianderblaadjes

In Huis

  • 300 g Chinese eiernoedels
  • 2 teen Knoflook
  • 2 cm Gember
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Rijstwijn
  • 1 el Tauge
  • 2 tl Sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook of stoom de sperziebonen ca. 12 minuten. Snij in stukjes.
  2. 2. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing en zet opzij.
  3. 3. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en snij zeer klein. Halveer de rode peper en verwijder zaad en zaadlijsten. Hak de peper fijn.
  4. 4. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en voeg de sjalot, knoflook, gember, chilipeper en het vijfkruidenpoeder toe. Roerbak 30 seconden. Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak nog 2 minuten of tot het vlees helemaal gaar is geworden. Schep alles met een schuimspaan uit de wok op een bord.
  5. 5. Snij de paprika zonder zaadlijsten in dunne reepjes. Doe de rest van de olie in de wok en verhit tot zeer heet. Voeg de paprikas en de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten. Schenk de sojasaus en de rijstwijn erbij en voeg het vlees weer toe. Bak al roerend circa 1 minuut, of tot het vlees weer goed warm is.
  6. 6. Voeg de noedels toe en daarna de taugé en schep om. Voeg de fijngehakte koriander toe en besprenkel met de sesamolie. Garneer met wat korianderblaadjes en serveer.