Skip to main content

Chipolata met lauwwarme linzensalade

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Berglinzen
  • 250 g Wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) Ui klein
  • 8 stuk(s) Chipolataworst
  • 2 bosje(s) Raapstelen

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Laurier
  • 1 tl Tijm
  • 1 el Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook voor dressing
  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook zeer fijn. Schil de wortelpeterselie en snij in kleine stukjes.
  2. Doe wat olie in een soeppannetje met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 5 minuten tot deze glazig is.
  3. Voeg de linzen, het laurierblad, de tijm en de wortelpeterselie toe en schep om. Giet er het kokende water bij en laat op laag vuur met de deksel op de pan ca. 40 minuten zachtjes koken. Let op dat het niet droog kookt. Check of de linzen goed gaar zijn. Laat anders nog even doorkoken.
  4. Maak in de tussentijd de vinaigrette. Knijp 1 teen knoflook in kopje of kommetje en meng/druk daar met een lepel het zout goed doorheen (je kan dit ook in een vijzel doen). Zo komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Meng er eerst de mosterd door en klop dan de azijn en de olie erdoor. Zet even weg.
  5. Bak als de linzen bijna gaar zijn ondertussen de chipolataworstjes mooi bruin en gaar.
  6. Snij de worteltjes van de steeltjes raapsteel en was ze schoon.
  7. Doe de warme linzen op een schaal en schep de dressing erdoor en dan de raapstelen. Ze zullen dan nog iets slinken.
  8. Serveer de linzensalade met de worstjes.