Skip to main content

Chipolatas met patatas bravas en geroerbakte spinazie

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Obama aardappelen
  • 8 stuk(s) Kalfschipolata
  • 1000 g Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 6 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie (extra vierge)
  • 1 blikje(s) Gepelde tomaten
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • om te frituren Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak een eenvoudige tomatensaus. Pers de helft van de knoflook uit en fruit enkele seconden aan in wat olie. Voeg de gepelde tomaten en het laurierblad toe. Breng op smaak met peper, zout en de oregano. Laat 20 minuten inkoken tot een mooie saus. Verwijder het laurierblad en roer er dan het gerookt paprikapoeder door. Maak de tomaten een stuk met een houten lepel of pureerde saus even met een staafmixer. Zet weg tot gebruik.
  2. 2. Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Spoel ze goed met water en droog ze met een schone theedoek.
  3. 3. Frituur de aardappelen twee keer. De eerste keer in kleine porties op 130°C. Bak tot ze gaar zijn. Ze mogen nog niet bruinen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. 4. Bak de kalfschipolatas in wat olie in een koekenpan om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  5. 5. Was de spinazie. Pel de rest van de knoflook en snijd in plakjes. Bak de plakjes knoflook zachtjes 30 seconden aan in wat olie.
  6. 6. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met wat zout.
  7. 7. Verhit de olie voor de tweede keer nu tot 190°C en frituur de aardappelen nu goudbruin. Laat ze uitlekken en bestrooi met wat zout.
  8. 8. Warm de tomatensaus even door en schep dan de tweemaal gefrituurde aardappels erdoor. Serveer met de kalfschipolatas en de spinazie.
  9. <br>Tip: Spanjaarden eten vaak nog zelfgemaakte aioli bij de patatas.