Skip to main content

Chocolade-karnemelk taart met chocolade creme en frambozen

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 180 ml Karnemelk

In Huis

  • 250 g Frambozen
  • 375 ml Water
  • 200 g Boter
  • 50 g Cacaopoeder
  • 450 g Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 650 g Kristalsuiker
  • 2 tl Vanille extract
  • VOOR DE CREME
  • 100 g Boter
  • 500 g Roomkaas
  • 350 g Poedersuiker
  • 50 g Cacaopoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160. Bekleed 2 springvormen van 20 cm doorsnede met bakpapier.
  2. 2. Doe water en boter in een pannetje en verwarm. Meng met de suiker. Zeef er de cacao, de bloem en bakpoeder boven en meng met de mixer tot een beslag. Voeg de eieren, karnemelk en vanille toe en mix weer. Verdeel over de springvormen en bak ca. 70 min. in de oven. Laat 10 min afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een bakrekje.
  3. 5. Maak de creme door boter en roomkaas goed te mengen met de mixer. Meng er dan de poedersuiker en gezeefd cacaopoeder door. Neem 150 g van de frambozen en schep door de creme. Kneus de frambozen al doende een beetje.
  4. 6. Snij de taarten horizontaal doormidden en smeer iedere laag in met de creme. Stapel ze op en verdeel de rest van de frambozen op de toplaag.
  5. <br>LET OP: dit wordt een taart voor 10 personen.