Skip to main content

Chorizo met pasta in tomatensaus en geroerbakte spinazie

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram chorizo
  • 1 ui, gesnipperd

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, in plakje
  • snufje cayennepeper
  • 2 tl oregano
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 2 tl suiker
  • 500 gram pasta
  • 600 gram spinazie
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de chorizo in stukjes. Verhit een grote braadpan en bak hierin de chorizo rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en leg apart op een schaaltje met keukenpapier om uit te lekken.
  2. Bak in het overgebleven vet de ui en 3 teentjes knoflook aan. Voeg de cayennepeper en oregano toe en bak even mee. Voeg de gepelde tomaten en suiker toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen.
  3. Laat ca. 15 minuten koken totdat er een mooie tomatensaus is ontstaan.
  4. Bereid in de tussentijd de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Laat de spinazie slinken in aanhangend vocht. Laat goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak 1 teentje knoflook zachtjes 20 seconden aan. Voeg de spinazie toe en roerbak 1 minuut.
  6. Meng de pasta met de saus en bestrooi met wat peterselie. Voeg de chorizo toe.
  7. Serveer met de spinazie.