Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ciabatta chipolata met pastismayonaise, tomaat, gebakken uien en krulandijvie

Varken

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) ciabatta
  • 2 stuk(s) uien
  • 2 stuk(s) tomaten
  • 8 stuk(s) chipolataworst
  • naar smaak krulandijvie

In Huis

  • 1 el boter
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el pastis (bv. ricard of pernod)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden om straks de ciabatta's af te bakken, ze moeten 8 minuten in de oven.
  2. Snij de uien in ringen en de tomaten in plakjes.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien goudbruin.
  4. Meng de mayonaise met de pastis. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de BBQ of grillpan en grill de worsten om en om ca. 10 minuten tot ze mooi gegrild en gaar zijn.
  6. Beleg een broodje met wat krulandijvie en wat plakjes tomaat. Leg er 2 worsten op en verdeel er wat pastismayonaise over. Maak af wat gebakken uienringen.
  7. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)