Ciabatta gevuld met ei, cherrytomaatjes en groene paprika

Snel klaar

  • Totale tijd 25 minuten
Ciabatta gevuld met ei recept | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks groene paprika
  • scheutje olijfolie extra vierge peperig groen
  • naar smaak chorizo (optioneel)
  • 4 stuks ei
  • naar smaak Âlde Fryske kaas
  • naar smaak peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij aan de bovenkant van de ciabatta een rechthoek uit en hol het broodje uit. Hou wel de onderkant heel, anders loopt zo het eitje er uit.
  3. Snij de cherrytomaatjes in vieren, snipper de ui en pers de knoflook in een grote kom. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in stukjes. Voeg bij de tomaatjes en schenk er wat olijfolie extra vierge peperig groen overheen. Breng op smaak met zout en peper en hussel door elkaar. Schep de groenten in de broodjes tot de bodem is bedekt (zie tip).
  4. Breek per broodje een ei over de groenten. Bestrooi met zout en peper en besprenkel de korst van de ciabatta met wat water. Rasp wat kaas erover en schuif in de oven en bak af in ca. 12-15 minuten tot het eitje gaar is.
  5. Snij wat peterselie fijn (ook de steeltjes) en garneer hier de broodjes mee.
  6. Als je nog wat chorizo over hebt, kun je deze ook nog door de groenten mengen.