Skip to main content

Ciabatta lamsburger met courgette en salsa verde

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 takje(s) Basilicum
  • 4 takje(s) Koriander
  • 4 takje(s) Munt
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 4 blaadje(s) Romaine sla
  • 4 stuk(s) Ciabatta
  • 4 stuk(s) Lamsburger

In Huis

  • 2 el Mayonaise
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Kappertjes
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 stuk(s) Ansjovis
  • 1 el Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de ui en snij in ringen. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien mooi bruin en gaar in ca. 10 minuten op matig vuur.
  2. 2. Maak de salsa verde. Pers de knoflook en doe samen met de basilicum, koriander, munt, kappertjes, balsamico azijn, 2 eetlepels van de olijfolie en ansjovisfilets in de keukenmachine en draai tot een smeuige kruidenolie.
  3. 3. Snij dunne linten van de courgettes. Snij de ciabatta open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een blad Romaine sla. Verdeel er wat van de courgettelinten over en besprenkel met wat van de salsa verde.
  4. 4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsburgers om en om bruin en rosé in ca. 4 minuten aan iedere kant. Leg op de broodjes en schep er wat van de gebakken ui en salsa verde op. Dek af met de andere helft van het broodje.