Ciabatta met geklopte feta en gedroogde cherrytomaatjes

Vegetarisch, Lunch

  • Waarvan Oventijd 60 minuten
  • Totale tijd 80 minuten
Ciabatta met geklopte feta en tomaat | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 gram cherrytomaat
  • 200 gram Hollandse 'feta'
  • 150 gram volle yoghurt
  • 4 sneetje ciabatta
  • naar smaak spinazie (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 el gedroogde tijm
  • 0.5 el gedroogde oregano
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden.
  2. Snij de cherrytomaatjes door de helft. Hussel ze in een mengkom met de olie en gedroogde kruiden. Hier doen we tijm en oregano maar je kan zelf ook een leuke mix maken. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor ca. 60 minuten. Het kan langer of korter afhankelijk van hoe gedroogd je ze zelf wilt hebben.
  3. Verbrokkel de feta en pureer samen met de yoghurt tot een gladde crème. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  4. Rooster de sneetjes ciabatta in de broodrooster of bak af in de oven. Besmeer met de geklopte feta, garneer met de gedroogde tomaatjes en maak af met eventueel wat blaadjes spinazie.