Skip to main content

Ciabatta met venkelworst, peensalade en gebakken sjalot

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks banaansjalot
  • 400 gram regenboogpeen
  • 4 stuks venkelworstjes
  • 4 stuks ciabatta bruin meerzaden

In Huis

  • 30 gram boter
  • 2 el citroensap
  • 1 tl bruine suiker
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de banaansjalotten in ringen. Verhit 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak de banaansjalotten mooi goudbruin in ca. 15 minuten op zacht vuur.
  3. Snij de penen julienne m.b.v. een julienne dunschiller of de keukenmachine. Meng citroensap met de bruine suiker en roer totdat deze is opgelost. Voeg dan de zonnebloemolie, mosterd en 1 eetlepel (bij 4p) van de mayonaise toe en meng tot een dressing. Schep door de regenboogpeen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de ciabatta's af in 8 min.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de worsten zachtjes 8 minuten aan totdat ze goed zijn opgewarmd en mooi bruin zijn.
  6. Besmeer 4 ciabatta's met wat mayonaise en beleg met de peensalade. Leg er de worsten op, verdeel er de banaansjalotten over en serveer.