Skip to main content

Ciabatta venkelworst met geroosterde paprika, courgette, venkel en sla

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 2 paprika's
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 0.50 zakje gemengde sla
  • 4 venkelworsten
  • 4 ciabatta's

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • naar smaak mayonaise
  • naar smaak mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes en snij in dunne plakken van een halve centimeter. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in lange repen. Verwijder het loof van de venkel, halveer en verwijder het hart, en snij in dunne plakjes.
  3. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Hussel de ui en alle groenten in een grote ovenschaal goed met de olijfolie, zout, peper en balsamico-azijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif gedurende circa 25 minuten in de oven.
  4. Was wat blaadjes sla en zet op tafel.
  5. Warm als de groenten bijna klaar zijn de venkelworstjes op in een grill- of koekenpan. Bak de ciabatta's 8-10 minuten op in de oven.
  6. Laat iedereen naar smaak een beetje mayonaise en/of mosterd op de broodjes smeren en dan beleggen met sla, geroosterde groenten en als laatste de worstjes.
  7. Serveer met de rest van de geroosterde groenten.
  8. Geen tijd voor groenten in de oven? Snij alles in stukjes en roerbak op hoog vuur met wat kruiden, peper en zout. NB. De ciabatta's moeten wel opgepiept worden in de oven!