Skip to main content

Citroenrisotto met venkel en gegrilde kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 2 liter Water
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • om te marineren Olijfolie
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 teen Knoflook
  • 300 g Risottorijst
  • 60 g Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet het water op met de bouillonblokjes.
  2. 2. Dep de kip droog, leg er wat bakpapier op en sla plat met een koekenpan. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Leg de kip in een schaaltje met olijfolie, peper, zout, een geperst teentje knoflook en wat druppels citroensap. Laat even marineren.
  3. 3. Verwijder het loof en het kontje van de venkel, snij doormidden en dan in kleine stukjes. Snij de stengel bleekselderij in de lengte doormidden of door drieen en dan in kleine stukjes. Snipper de ui. Fruit de ui, bleekselderij en venkel in een afdekbare braadpan of wok in een beetje olie. Voeg als de ui glazig is de rijst toe en roer om totdat ook de rijst glazig is. Voeg met een soeplepel bouillon toe totdat het geheel net onder staat, breng aan de kook en draai het vuur zacht. Dek af en laat zonder te roeren gaar koken, in totaal ca. 12 -15 minuten. Als het droog dreigt te koken voeg je nog wat bouillon toe.
  4. 4. Haal de kip uit de marinade en gril aan beide zijden in een grillpan mooi gestreept en gaar in ca. 10 minuten.
  5. 5. Rasp de Parmezaanse kaas. Check na 12-15 minuten of de risotto gaar is en de meeste bouillon opgenomen. Zo nee, dan nog even zonder deksel laten koken totdat het nog maar een beetje nat is. Roer de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en nog wat citroensap erdoor en laat een minuutje staan met deksel op de pan. Serveer met de gegrilde kip.