Skip to main content

Citroenrisotto met venkel, Italiaanse tofu en rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Risottorijst
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 2 pak(ken) Gekruide tofu
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 1 liter Water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Je hebt vaker ui, bleekselderij, citroen en Parmezaanse kaas nodig deze week.
  2. 1. Bereid de bouillon voor.
  3. 2. Verwijder het loof en het kontje van de venkel, snij in vieren en dan in kleine stukjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Snipper de ui.
  4. 3. Fruit ui, bleekselderij en venkel in een afdekbare braadpan of wok in een beetje olie. Voeg als de ui glazig is de rijst toe en roer nog een minuutje om.
  5. 4. Voeg genoeg bouillon toe zodat het geheel net onder staat en breng aan de kook. Dek af en laat zonder te roeren koken, in totaal circa 12 minuten. Voeg als het droog dreigt te koken nog wat bouillon toe.
  6. 5. Rasp de Parmezaanse kaas. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snij de tofu in dobbelsteentjes van 1 cm.
  7. 6. Check na de 12 minuten of de risotto gaar is (met nog een beetje een bite) en de meeste bouillon is opgenomen. Zo nee, dan nog even zonder deksel laten koken totdat het nog maar een beetje nat is.
  8. 7. Roer de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en wat citroensap (naar smaak) erdoor en laat afgedekt staan.
  9. 8. Verhit een scheutje plantaardige olie in een wok of koekenpan en bak de tofu blokjes in een paar minuten bruin en knapperig.
  10. 9. Serveer de risotto met de tofu en laat iedereen naar smaak rucola door zijn risotto roeren.