Skip to main content

Confit de canard met paarse spruitenstamp en gebakken uien

Gevogelte

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) gele ui
  • 500 g spruiten
  • 4 stuk(s) gekonfijte Veluwse eendenbout

In Huis

  • 1000 g aardappelen kruimig
  • 150 ml melk
  • naar smaak peper en zout
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el mosterd
  • 50 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Maak de spruitjes schoon en halveer. Schil de aardappels en snijd in stukken. Verwarm de melk.
  2. Kook de aardappels gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten. Giet af. Stamp de aardappelen met de boter en mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een stevige puree hebt. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  3. Halveer de spruitjes en kook ze in ca. 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Check even of ze dan gaar zijn. Als de spruiten erg groot zijn duurt het langer.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui aan tot hij bruin begint te worden in de olie. Haal hem uit de pan en braad nu de gekonfijte eendenbouten aan totdat ze een mooi bruin velletje hebben.
  5. Meng de spruiten door de puree en schep de uien er over. Serveer met de eendenboutjes.