Skip to main content

Courgette gevuld met boterbonenpuree en pangrattato met tomaten-mozzarella salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • naar smaak Waterkers

In Huis

  • Olijfolie (om in te smeren)
  • naar smaak Olie om te bakken
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Paprikapoeder
  • tl Chilipoeder (optioneel)
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker rode ui en tomaten nodig deze week (de vega's twee keer waterkers, tomatenen brood).
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden°C . Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met behulp van lepel en/of mesje. Bewaar het vruchtvlees. Smeer de courgettes in met olijfolie en besprenkel de binnenkant met wat zout. Leg ca. 15 minutenop bakpapier in de oven voor.
  3. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de helft(!) van de knoflook zachtjes in wat olie en voeg wanneer de uien glazig zijn de kerrie-, komijn-, paprika- en chilipoeder (als je van pit houdt)toe. Bak zachtjes mee.
  4. 3. Snij intussen het courgettevlees in stukjes en voeg bij de ui en knoflook. Bak zachtjes mee tot de courgette gaar is en het vocht wat verdampt.
  5. 4. Maak de pangrattato. Snij de boterham in hele kleine stukjes of maal tot kruim in de staafmixer. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak het broodkruim tot knapperig. Voeg de andere helft van de knoflook, zout en peper toe, schud een paar keer om en draai het vuur uit.
  6. 5. Laat de boterbonen uitlekken in een vergiet. Voeg de boterbonen bij courgette-ui en bak even mee. Mix met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg evt een scheutje olijfolie en/of water toe voor de gewenste dikte.
  7. 6. Verdeel de bonen-courgettevulling over de courgettehelften en bestrooi met de pangrattato. Schuif gedurende ca. 10 min in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
  8. 7. Maak intussen de salade. Snij de tomaten en de mozzarella in stukjes en doe in een slakom. Strooi er wat waterkers over. Sprenkel wat rode wijnazijn en olijfolie extra vierge over de salade en eindig met peper uit de molen. Serveer de salade met de gevulde courgette.