Skip to main content

Courgette gevuld met spek, puntpaprika, pastinaak en geitenkaas

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 4 stuk(s) Courgette
  • 200 g Pastinaak
  • 3 stuk(s) Puntpaprika
  • 100 g Ontbijtspek
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Geitenkaas

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • naar smaak Honing
  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Suiker
  • 1 krop(pen) Sla
  • eventueel toevoegen Winterpeen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta’s af in ca. 6-8 minuten – niet te knapperig want ze gaan ook nog onder de gril straks. Laat de oven aan voor de courgettes.
  2. Halveer de courgettes en kerf ze kruiselings in aan de binnenkant. Nu kan je met een lepeltje vrij makkelijk het vruchtvlees uit de courgettes halen. Bewaar het vruchtvlees voor later!
  3. Leg de courgettes in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en een beetje zout en schuif in de oven voor 15 minuten tot beetgaar (prik met vork om te controleren).
  4. Schil pastinaak in blokjes. Snijd het vruchtvlees van de courgettes, de pastinaak en de paprika in kleine stukjes van een halve centimeter. Snijd de spek in stukjes en snipper als laatste de sjalotten fijn.
  5. Zet een koekenpan op het vuur met 4 el olie. Voeg sjalot en spek toe en bak een paar minuten tot het spek iets begint te kleuren (het spek hoeft niet helemaal uitgebakken te worden).
  6. Voeg de pastinaak, courgette en paprika toe. Roerbak de groenten beetgaar in circa 5-7 minuten.
  7. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet meer nodig vanwege spek, maar check).
  8. Snij de ciabatta’s doormidden en besmeer met 1 rolletje geitenkaas. Haal de courgettes uit de oven en zet de ciabatta’s onder de grill tot dat de kaas een beetje bruin is geworden.
  9. Vul ondertussen de courgettes met het groenten-spekmengsel. Verdeel de andere helft van de geitenkaas er over heen (dit gaat het makkelijkst als je de kaas in plakjes en dan in reepjes snijdt). Maak af met peper uit de molen.
  10. Haal nu de ciabatta’s uit de oven en zet de gevulde courgettes terug onder de gril.
  11. Druppel honing over de ciabatta’s.
  12. Maak een vinaigrette van 3 el olijfolie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, een klein beetje suiker en wat peper en zout en meng door de gewassen salade. Eventueel wat geraspte winterpeen toevoegen.
  13. Serveer de courgettes met de broodjes en de salade.