Skip to main content

Courgette-omelet en pasta met boter en kaas

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Kaas
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 takje(s) Munt

In Huis

  • 400 g Pasta
  • 50 g Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Melk
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rasp de kaas. Kook de pasta in water met wat zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af. Roer er de boter en de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Snij de courgette in de lengte door de helft en dan in plakjes. Verhit de olijfolie in een kleine pan. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Voeg de courgette toe en roerbak 3 minuten mee.
  3. 3. Roer intussen de eieren los met de melk en wat zout en peper. Hak de munt fijn en voeg toe aan het eimengsel. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat langzaam stollen. Zodra de bovenkant nét gestold is, maar nog niet gaar, draai je de omelet m.b.v. een bord of deksel. Leg het bord op de pan, kieper hem in een keer om terwijl je het bord stevig tegen de koekenpan drukt. Laat de omelet nu terug glijden in de pan en bak nog 1 minuut.
  4. Serveer bij de pasta.