Skip to main content

Courgette omelet met cherrytomaten en romige pasta

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 100 g Grie naturel (feta)
  • 10 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) Bolcourgette (zappho)

In Huis

  • 5 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 takje(s) Basilicum
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 3 el Melk
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de spelt pasta in water met wat zout volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af. Roer er de boter en de grie door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin heel zacht de knoflook even aan. Voeg dan de cherrytomaatjes, de basilicum en wat peper en zout toe. Laat heel zachtjes bakken totdat de tomaatjes zacht worden en het kookvocht een beetje stroperig wordt. De tomaatjes moeten wel hun vorm behouden. Draai dan het gas uit. Zet weg.
  3. 3. Verhit 3 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de courgette 2 minuten.
  4. 4. Roer intussen de eieren los met de melk. Roer de lente-uitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Giet het eimengsel op de courgette in de koekenpan en laat het langzaam stollen. Je kunt het proces bespoedigen door een deksel op de pan te plaatsen. Zodra de bovenkant nét gestold is, maar nog niet gaar, draai je de omelet m.b.v. een bord of deksel. Leg het bord op de pan, kiep hem in een keer om terwijl je het bord stevig tegen de koekenpan drukt. Doe de laatste eetlepel olie in de pan. Laat de omelet nu terugglijden in de pan en bak nog 1 minuut.
  5. 5. Garneer met de gebakken cherrytomaatjes en serveer met de pasta.