Skip to main content

Courgette-preisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) stokbrood
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 4 stuk(s) dunne prei
  • 2 stuk(s) courgette
  • naar smaak verse peterselie

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 800 ml water
  • 2 blokje(s) groentebouillon
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C om vervolgens het stokbrood 5 minuten in af te bakken.
  2. Snipper de sjalot. Snij de prei in ringen en was goed schoon. Snij de courgette in stukjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit het sjalotje en de prei 3 min tot ze zacht worden. Bak de courgette 5 minuten mee. Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bestrooi met wat peterselie en serveer met een stukje stokbrood.