Skip to main content

Courgette spaghetti met rucola-amandelpesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 landbrood
  • 1 zakjes rucola
  • 2 courgette

In Huis

  • 16 kerstomaatjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el blanke amandelen
  • 1 el citroenrasp
  • 4 el citroensap
  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden om straks het landbrood ca. 8 minuten in af te bakken.
  2. Snij de kerstomaatjes in stukjes, rasp de Parmezaanse kaas en pers de knoflook.
  3. Maak eerst de pesto. Hak de rucola en noten grof in een keukenmachine. Voeg de knoflook en citroenrasp en –sap toe en puls nog een paar keer. Voeg dan terwijl de machine draait in een dun straaltje olie toe, tot je een mooie smeuïge pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  4. Maak de spaghetti van de courgette. Was de courgette en trek er dunne slierten van (met bijvoorbeeld een mandoline of een dunschiller). Doe in een vergiet. Breng een liter water aan de kook. Overgiet de courgette slierten met het water.
  5. Doe de warme courgette in een schaal en meng met de pesto. Strooi de tomaatjes erover en serveer met plakken landbrood.
  6. Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.