Courgettebootjes met gehakt en Hollandse 'feta'

Rund

  • Totale tijd minuten
Courgettebootjes met gehakt en Hollandse 'feta' | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks pommodori tomaat
  • 120 gram Hollandse 'feta'

In Huis

  • naar smaak olie
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met milde olijfolie, zout en peper en zet alvast 20 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en snij de tomaten in kleine blokjes. Bak het gehakt rul. Voeg de tomaat, knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng het gehakt goed op smaak met zout en peper.
  4. Brokkel de feta. Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehakt en bestrooi met de feta. Schuif nog 10 minuten in de oven.