Courgettebootjes met gehakt en mozzarella

Rund

  • Totale tijd minuten
Courgettebootjes met gehakt en mozzarella | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks ui
  • 400 gram gekleurde snoeptomaatjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 bol mozzarella

In Huis

  • naar smaak olie
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met milde olijfolie, zout en peper en zet alvast 20 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en snij de tomaatjes in halfjes en de grote exemplaren in kwarten. Bak het gehakt rul. Voeg de tomaat, knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog ca. 5 minuten mee. Breng het gehakt goed op smaak met zout en peper.
  4. Snij de mozzarella in plakjes. Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehaktmengsel en verdeel de mozzarella over de bootjes. Schuif nog 10 minuten in de oven.
  5. Serveer de courgettebootjes samen met bijvoorbeeld een soepje.