Skip to main content

Courgettebootjes met koftegehakt en een Mexicaanse bonensalade

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuks paprika
  • 400 gram koftegehakt
  • 2 stuks maiskolven
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 300 gram gemengde cherrytomaten
  • 2 stuks little gem sla
  • naar smaak bleekselderij 'hart'
  • 2 el koriander
  • 2 el munt gesnipperd

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en kerf ze kruislings in met een scherp mesje zonder dat je door de schil heengaat. Hol ze met een lepel uit tot ca. een halve cm van de schil en bewaar het vruchtvlees voor straks.
  3. Smeer de courgette in met olijfolie, zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven, samen met de knoflooktenen in de schil.
  4. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Fruit in wat olie. Snij de paprika in stukjes en voeg toe.
  5. Voeg als de ui glazig is het koftegehakt* toe en bak rul. Snij het courgettevruchtvlees fijner en bak nog even mee.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en vul de courgettehelften met het gehakt-groentenmengsel**. Schuif nog ca. 10-15 minuten terug de oven in.
  7. Verwijder de bladeren van de mais. Snij met een groot mes de maiskorrels eraf. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak zachtjes in ca. 5 minuten beetgaar.
  8. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Doe in een slabak. Snij de cherrytomaten in vieren en snij de little gem sla in reepjes. Haal de binnenste, lichtgroene, malse stengels uit de bleekselderij en snij fijn. Hak de koriander (incl. steel) en de muntblaadjes fijn. Voeg allemaal bij de bonen.
  9. Haal de knoflook uit de oven en druk uit de schil. Hak fijn en meng goed met de olie extra vierge, het citroensap (mag uit flesje) en peper en zout.
  10. Voeg de maiskorrels als ze gaar zijn samen met de dressing bij de bonen. Serveer met de gevulde courgettes.
  11. Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met koftekruiden en zout – je hoeft dus geen zout toe te voegen!
  12. Neem een kwart van de zwarte bonen en pureer die met wat bonenvocht, olijfolie, citroensap, wat van de koriander en zout en peper. Smeer daarmee de courgette helften in voordat je de gehaktvulling er in doet. Leuk idee!