Courgettebootjes met Midden-Oosters kip-rundergehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en veel verse kruiden

  • Totale tijd 55 minuten
Wk 19 Courgettebootjes met Midden Oosters vegan gehakt en tomaten aardappelsalade met sumak en veel verse kruide

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks courgette
  • 600 gram krieltjes
  • 1 stuks ui
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram kip-rundergehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el koriander
  • 1 el munt
  • 1 el dille

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 4 tl za'atar
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el sumak
  • naar smaak peterselie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met wat olie, zout en peper en zet alvast 20 minuten in de oven.
  3. Zet de krieltjes op in een laag water met zout en laat 4-6 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en snij 50 gram (bij 4p) van de cherrytomaatjes in kleine blokjes. Bak het kip-rundergehakt rul. Voeg de za’atar kruiden, cherrytomaat, knoflook en het courgettevruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de courgettes uit de oven en vul deze met het gehakt. Schuif nog 10 minuten in de oven.
  6. Maak de dressing van olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de rest van de cherrytomaatjes. Snij de bleekselderij in plakjes. Pluk de blaadjes van de koriander, munt, dille en peterselie (optioneel) en hak grof. Schep de cherrytomaatjes, krieltjes en kruiden door de dressing.
  7. Serveer de courgettebootjes met de tomaten-aardappelsalade.