Skip to main content

Courgettebootjes met Midden-Oosters rundergehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en veel verse kruiden

Rund

  • Totale tijd 55 minuten
Wk 19 Courgettebootjes met Midden Oosters rundergehakt en tomaten aardappelsalade met sumak en veel verse kruide

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks courgette
  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks ui
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram rundergehakt za'atar
  • 60 gram sikkepit geitenkaas
  • 1 el sumak
  • 0.5 bosje radijs
  • 1 bosje kervel, munt en dille
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. (Zie tip!) Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met milde olijfolie, zout en peper en zet alvast 20 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappels en snij in stukken van ca. 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook in 4-6 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en snij 50 gram (bij 4p) van de cherrytomaatjes in kleine blokjes. Bak het gehakt rul. Voeg de tomaat, knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper. Let op: het gehakt is al gezout!
  5. Rasp de kaas. Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehakt en bestrooi met de kaas. Schuif nog 10 minuten in de oven.
  6. Maak de dressing van olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de rest van de cherrytomaatjes. Snij de radijs in plakjes. Pluk de blaadjes van de kervel, munt, dille en peterselie (peterselie heb je 2x nodig deze week!). Schep de tomaatjes, aardappels en kruiden door de dressing. Bestrooi met nog wat sumak naar smaak.
  7. Serveer de courgettebootjes met de tomaten-aardappelsalade.
  8. Wil je sneller klaar zijn? Snij de courgettes in blokjes en doe in een grote ovenschaal met zout, peper en milde olijfolie. Bak 10-15 minuten in de oven tot beetgaar. Verdeel het gebakken gehakt-tomaten mengsel en de kaas daarna over de courgetteblokjes en zet nog 5 minuten terug in de oven. Serveer als een schotel ipv bootjes. (Je hebt dan natuurlijk geen courgette vruchtvlees te toe voegen bij stap 4 😉.) Goed om te weten: In het rundergehakt voor 4p zit 4 tl za’atar en het is al gezout. Voor 2p de helft.