Courgettebootjes met Midden-Oosters vegan gehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en veel verse kruiden

Vegan

  • Totale tijd minuten
Courgettebootjes met Midden-Oosters vegan gehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en veel verse kruiden | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks courgette (groen en geel)
  • 500 gram Nicola aardappelen
  • 1 stuks witte ui
  • 400 gram vegan gehakt
  • 4 tl za'atar
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 1 el sumak (rood)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje dille en kervel
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met olie, zout en peper en zet alvast 20 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappels en snij in stukken van ca. 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook in 4-5 minuten gaar vanaf dat het water kookt. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui tot ze bruint. Hak de knoflook fijn. Bak het gehakt rul. Voeg de za’atar toe. Let op, het gehakt is al gezouten! Snij de tomaat in kleine blokjes. Voeg samen met de knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper.
  5. Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehakt en schuif nog 10 minuten in de oven.
  6. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de radijs in plakjes. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille en hak samen met de kervel en peterselie grof – let op gebruik 1/3e van het bosje peterselie! Schep de tomaatjes, aardappels en kruiden door de dressing.
  7. Serveer de courgettebootjes met de tomaten-aardappelsalade.