Courgettebootjes met za’atar gehakt en tomaten-rijstsalade met sumak
Rund, Lam
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 stuks courgette
- 300 gram basmatirijst
- 400 gram lams-rundergehakt za'atar gekruid
- 1 stuks gele ui
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje radijs
- 30 gram dille en kervel
- 1 el sumak
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el rode wijnazijn
- 0.5 tl zout voor de dressing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij het vruchtvlees in stukjes en bewaar. Leg de courgettehelften in een grote ovenschaal of bakplaat, besprenkel met olie, zout en peper en bak 15-20 minuten in de oven.
- Zet de rijst op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
- Verwarm olie in een koekenpan en bak het gehakt rul (het is al gezouten). Snipper de ui, bak mee. Snij ca. 1/4de(!) van de cherrytomaten in kwarten. Hak de knoflook fijn. Voeg de tomaat, knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper.
- Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, zout (0,25 tl bij 2p!) en peper in een serveerschaal. Halveer de rest van de cherrytomaatjes. Snij de radijs in plakjes. Hak de verse kruiden grof. Schep de tomaatjes, radijs, rijst en 2/3e van de kruiden door de dressing.
- Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehakt. Bestrooi met de rest van de kruiden. Strooi de sumak over de tomaten-rijstsalade en serveer.
- Goed om te weten: In het rundergehakt zit 2 tl (bij 2p) za’atar en het is al gezouten. LET OP: het gehakt bevat SESAM.