Courgetteburgertjes met couscoussalade en sumaksaus én blauwe bessen met yoghurt toe!

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Couscoussalade met courgetteburgertjes | Maaltijdboxen recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram Griekse yoghurt (+ voor toetje)
  • 1 el sumak specerijen
  • 240 gram couscous
  • 200 gram courgette
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el koriander
  • 50 gram Stokâlde Fryske kaas
  • 1 stuks ei
  • 50 gram panko broodkruim
  • 200 gram peen
  • 100 gram Nieuw Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 bladeren eikenbladsla
  • naar smaak bosbessen

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 50 gram bloem
  • (plantaardige) olie om te bakken
  • naar smaak honing (voor toetje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Maak de sumaksaus. Hak of rasp de knoflook. Hou de helft apart. Meng de rest van de knoflook, yoghurt, sumak, olijfolie extra vierge goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
  3. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels net onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  4. Maak de courgettekoekjes. Rasp de (ongeschilde) courgette grof. Knijp het vocht er goed uit. Hak de lente ui, muntblaadjes (hou een beetje apart voor het toetje) en koriander (ook de steeltjes) fijn. Rasp de kaas. Kluts het ei. Meng alles met de rest van de knoflook, bloem en panko. Breng op smaak met peper en zout. Draai er 3 burgertjes p.p. van.
  5. Verwarm een laagje (plantaardige) olie in een koekenpan en bak de burgertjes op halfhoog vuur ca. 5 minuten rondom bruin. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak ca. 7 minuten tot ze gaar zijn.
  6. Schil en rasp de peen. Verwijder alleen de dikke stengels van de Nieuw Zeelandse spinazie. Snij de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de rauwe groenten en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg wat blaadjes sla op de borden. Verdeel de couscous erover en serveer met de courgettekoekjes en sumaksaus.
  8. Borreltip: je hebt extra kaas gekregen. Lekker voor bij de borrel of tijdens het koken. Toetjestip: verdeel overgebleven yoghurt naar smaak over kommetjes. Hak een paar muntblaadjes fijn. Verdeel de bosbessen en munt over de yoghurt. Roer er optioneel wat honing door.