Courgettesalade met gerookte zalm en citroen
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 200 gram gerookte zalm
- 125 gram kruidensla met bloemen
- 300 gram cherrytomaatjes
In Huis
- handje dille
- 1 stuks citroen
- 150 gram cottage cheese
- handje pijnboompitten
Recept stappen
- Hak de dille grof. Rasp de citroen en meng de citroenrasp met de cottage cheese en de helft van de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Snij de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf. Halveer de tomaatjes.
- Pers de citroen uit en meng het sap met een scheut olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Giet de dressing over de courgetteslierten en schep om.
- Rooster de pijnboompitten in een hete, droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel sla over de borden. Leg hier bovenop de courgetteslierten, gerookte zalm, cottage cheese, tomaatjes, pijnboompitten en de overgebleven dille.