Skip to main content

Courgetteschotel met ei en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Courgette
  • 100 g Snijbiet
  • 4 stuk(s) Boterham
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 2 stuk(s) Citroen
  • 2 el Citroensap
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 75 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Fijngehakte bieslook
  • 3 el Dille (fijngehakt)
  • 50 g Ricotta
  • 1 boterham(men) Boter
  • 1 mespunt Rode pepervlokken
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de courgette in rondjes van een 1/2 cm. Snij de snijbiet in dunne reepjes. Snij vier repen van de schil van 1 citroen. Let op dat je geen wit mee snijdt want dat is bitter.
  2. 2. Pers de helft van de aangegeven hoeveelheid citroensap uit de citroen. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak grof. Hak de knoflook heel fijn. Rooster het brood knapperig en snij in repen.
  3. 3. Doe alle olie in een grote wijde koekenpan en voeg knoflook, rode peper, citroenschil en wat zout in een pannetje. Laat zachtjes 3 tot 5 minuten trekken tot de olie begint te bubbelen. Roer regelmatig om. Zorg dat de olie niet te heet wordt.
  4. 4. Voeg de courgette toe en stoof ongeveer 10 minuten of tot de plakjes zacht en bruin een beetje bruin beginnen te worden. Roer de snijbiet erdoor. Giet nu alle kookvocht af boven een klein pannetje en bewaar.
  5. 5. Roer de bieslook, 2/3 van de dille en de rest van het citroensap door de groenten in de grote pan. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Maak 8 holletjes in de groenten en breek er voorzichtig de eieren in. Verdeel het ricotta-mengsel naast de eieren over de groenten.
  6. 6. Dek de pan af met een deksel en laat 5 minuten zachtjes stoven tot het eiwit hard geworden is en het eigeel nog zacht is.
  7. 7. Verhit nu het afgegoten vocht en voeg de boter toe. Verhit tot het begint te borrelen. Sprenkel voorzichtig over de eieren als deze klaar zijn. Bestrooi met wat gedroogde rode pepervlokken, 1/3 van de dille en wat zout. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en strooi er als laatste over.
  8. 8. Serveer met partjes citroen om over de groenten te sprenkelen en broodsoldaatjes om in het eigeel te dopen.