Skip to main content

Courgettesoep met paprikacoulis

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 1 takje(s) Waterkers
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 liter Groentebouillon
  • 100 ml Room
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 200 graden °C voor de paprika straks.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de prei in ringetjes en was goed. Snijd de courgette in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui samen met de knoflook en de prei totdat de ui er glazig uit ziet.
  5. Voeg nu de courgette erbij en bak 5 minuten mee.
  6. Doe de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
  7. Maak de paprikacoulis.
  8. Snijd de paprikas in de lengte doormidden en leg op de ovenplaat met de snijkant naar beneden. Laat 20 minuten garen.
  9. Verwijder dan het vel en zaad van de paprikas. Pureer met de staafmixer helemaal fijn en voeg daarna, onder voortdurend roeren met de staafmixer, in een klein straaltje olijfolie toe tot een mooi dikke paprikacoulis ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Pureer de soep met een staafmixer en roer er de room door.
  11. Schep de soep in kommen.
  12. Schep er een lepeltje van de paprikacoulis over en garneer met wat blaadjes waterkers.
  13. <br>Tip: lekker om te serveren met wat (geroosterd) brood.